Ett seminarium för dig som möter människor som flytt

Vill du och dina kolleger veta mer om afghansk kultur och vanliga missförstånd i Sverige?

Seminarium om vad som händer när flyktingar från Afghanistan möter svenskar och svensk kultur.

“Afghaner i Sverige” är ett seminarium där vuxna och unga afghaner delar med sig av sådant som boendepersonal, socialsekreterare, gode män, stödfamiljer och frivilliga kan.

 

Våren 2016 höll vi uppskattade seminarier om afghaner i Malmö, Lund, Norrköping och Kristianstad. Se vår turné-pdf från våren 2016: Afghaner i Sverige 2016.

 

Ur innehållet:

  • Hazarer, tadzjiker, pashtuner, shia, sunni och andra afghanska folkgrupper och religiösa grupper – relationer och konflikter.
  • Kvinnors rättigheter i Afghanistan. Hur kan relationer mellan kvinnor och män i Sverige te sig i afghanska ögon?
  • Vad är det svenskar inte förstår om afghanska ungdomar – och vice versa?

 

 

Program

12.30    Registrering, mingel
13.00    Inledning – Fredrik Eklöf/Amelie Andersson
13.15    Afghansk kultur och historia för svenskar – Ali Farhad Salehi
13.45    Jämställdhet i afghansk kontext
14.15    Kaffe
14.35    Att vara vuxen i Afghanistan – och bli behandlad som barn i Sverige – Ali Farhad Salehi & Mahdi, ensamkommande 17-åring
15.10    Att lyssna på människor med trauma – Fredrik Eklöf
16.00    Slut

 

Föreläsare

Föreläsarna är afghaner och svenskar med egna erfarenheter av flykt, etablering i Sverige eller jämställdhetsarbete i Afghanistan och har tänkt och arbetat med att förstå kulturkrockar.

Ali Farhad Salehi. Bachelor Political Science, International Relations, Kabul. Har arbetat med kvinno- och ungdoms- projekt för FN, USAs ambassad och afghanska armén i Afghanistan. Arbetar nu med arbetsmarknad och integration.

 

Fredrik Eklöf. Fil.mag. i idé- & vetenskapshistoria. Ledarskapskonsult och aktivist för myndigheter, företag och föreningar. Har utbildat kring jämställdhet och rasism i Sydafrika, England, Namibia, Afghanistan och Sverige.

 

Läs mer om våra föreläsare här.

 

 

Villkor

1-3 delatagare: 595 kr/person

4-10 deltagare: 495 kr/person

Fler än 11 delatagare: 395 kr/person

I avgiften ingår kaffe och digitalt material. Vi förbehåller oss rätten att ställa in ett seminarium om antalet deltagare inte täcker våra kostnader för seminariet. Anmälan är bindande men plats kan överlåtas till annan person.

 

Om du inte hittar en utbildning på din ort kontakta oss på info@ListenersWithoutBorders.Org eller Fredrik Eklöf på 0708859171. Vi kommer gärna till er. Eller fyll i detta formulär.

Error: Contact form not found.