Presentation Fredrik Eklöf

Hur förhindras omedveten diskriminering? Den sortens diskriminering som ofta ligger i det finstilta eller outtalade. De små gesterna och signalerna som sårar och exkluderar utan att någon menar något illa. Allt detta har Fredrik Eklöf lösningarna till. Med honom vidgar ni normerna på jobbet så att du och dina kolleger kan vara era bästa jag och ta organisationen till nästa nivå.

Fredrik Eklöf är den vite medelålders mannen som själv kommit till insikt och som får andra vita män och kvinnor i maktpositioner att reagera och ta tag i omedveten diskriminering. Han avslöjar med igenkänning hur vi alla bidrar till ojämlikhet och diskriminering även när vi tror att vi inte gör det.

När du bokar Fredrik Eklöf genom Lyssnare Utan Gränser går allt överskott till våra jämställdhets- och samtalsprojekt.

Fredriks verktyg är berättelser som berör på djupet, humor och en särskild förmåga att vända ointresse och motstånd i publiken till insikt och engagemang. Hans föreläsningar bygger på erfarenhet och forskning kring ledarskap och organisation, men föreläsningarna blir aldrig torrt akademiska.

Fredrik vinner förtroende och gehör bland såväl kvinnor som män och hen. Han hämtar exempel från arbete med exempelvis koncernledningar i Stockholm, gruvor i Norrland, HR-chefer i USA samt landsbygdsbefolkning i Namibia och studenter i Afghanistan.

Boka Fredrik Eklöf och få en arbetsplats för alla – på riktigt!

Bakgrund

Fredrik Eklöf har föreläst och utbildat kring ledarskap och jämställdhet i över tjugo år. I grunden är Fredrik Eklöf doktorand i idé- och vetenskapshistoria. Han har även erfarenhet från idéburna, offentliga och privata organisationer. Fredrik har blivit anlitad av världens 13:e högst rankade VD för utveckling av dennes ledningsgrupp.

Fredrik Eklöf som talare

Humor, ödmjukhet, personliga exempel och engagemang kännetecknar Fredrik Eklöfs talarstil. Han lyckas ta upp känsliga och utmanande frågor på ett lättsamt och avväpnande sätt.

Fredrik Eklöf erbjuder

Korta, inspirerande keynote speeches.

Engagerande föreläsningar på upp till 90 min.

Interaktiva workshops på allt från en halvdag till 10 heldagar.

Fredrik erbjuder såväl standardföreläsningar som skräddarsydda föredrag och interaktiva workshops. Dessa förbereds genom upp till fem intervjuer (live eller per telefon) med chefer och medarbetare i er organisation.

Effekter

Insikter om hur vi alla omedvetet upprätthåller diskriminerande normer. Engagemang och kunskap för att börja ändra på det.

Fredrik passar till

Kick-offs, konferenser och teambuilding.

Fredrik utbildar kring följande ämnen

  • Inklusion
    Medvetenhet
  • Diskriminering
  • Normer
  • Bemötande

Expertområen

Bemötande

Rasism

Diskriminering

Mångfald och integration

Värdegrund

Interkulturell kommunikation

Kommunikation

Ledarskap, medarbetarskap, HR

Pris

29000 kr, mer om det är ett stort event eller på koncernnivå, mindre om det är idéburen sektor eller låg budget.

Mer om Fredrik Eklöf

Fredrik föreläser på svenska och engelska.

Motto: “Se där människans svåra roll, att inse världens lidande med glädjen i behåll.”