Namibia. Arbetet fortsätter

 

Vårt projekt för kvinnors och barns rättigheter på Namibias landsbygd, i Kamanjab i region Kunene, fortsätter. Under samtal i våra studiecirklar har man kommit fram till slutsatsen att försörjning är viktigt för att säkra kvinnors och barns rättigheter. Därför har Pots of Hope startat ett trädgårdsprojekt med odling och försäljning till lokala butiker.

Vi har både samtalsgrupper för vuxna och för barn. Och för ledare, förstås. En polis och en kvinnlig representant från Ministry of Gender kom på besök en dag, och mötet kändes viktigt och produktivt.

2018

Utvärdering och planering inför kommande år är klar. Det har varit lite svårt att involvera unga i projektet så Pots of Hope undersöker möjligheten att även börja med datorträning. Studiecirklar ska vara något kortare än hittills. Sökande efter nya volontärer bland den lokala befolkningen ger resultat men vi får jobba lite hårdare för att flera män och kvinnor engagerar sig i dialog med varandra.